Takläggaren

taktyperna i Sverige x.jpg

Vanligaste taktyperna i Sverige

Det finns flera olika taktyper som är vanliga i Sverige, varav några av de vanligaste inkluderar:

  1. Sadeltak: Sadeltak är en av de vanligaste taktyperna i Sverige. Det består av två taklutningar som möts i en ås eller rygg. Sadeltak är populära på grund av deras klassiska utseende och deras förmåga att avleda regn och snö.
  2. Pulpettak: Pulpettak består av en enda taklutning som lutar från en högre punkt till en lägre punkt. Pulpettak är en modern taktyp som ofta används på platta tak eller tillbyggnader.
  3. Flacktak: Flacktak är tak med en mycket liten lutning. De är vanliga på moderna byggnader och används ofta på stora kommersiella byggnader, t.ex. lagerbyggnader och kontorskomplex.
  4. Tegeltak: Tegeltak är ett klassiskt takmaterial som är vanligt i Sverige. Tegelpannor läggs över takstolarna för att skapa en hållbar och estetiskt tilltalande takkonstruktion.
  5. Plåttak: Plåttak är också vanliga i Sverige. De är populära på grund av deras hållbarhet och lätta vikt, och de kan läggas på både sadeltak och pulpettak.


Andra mindre vanliga taktyper inkluderar exempelvis spåntak, shingeltak och tak av olika typer av konstgräs. Vilken taktyp som är bäst beror på en mängd olika faktorer, inklusive byggnadens storlek, stil och placering. Hör av dig till oss om du behöver hjälp med ditt takprojekt!

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-124 11 412
offert@trappstadning-stockholm.se

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?