Takläggaren

Takskottning i Stockholm

Snö brukar vara ett uppskattat inslag under de kalla årstiderna. Snöfall medför dock också en hel del risker, särskilt i samband med att det börjar töa. Tak med dålig isolering samt omväxlande kallt och varmt väder och andra faktorer kan dessutom leda till riklig isbildning. Is som tillsammans med snö i värsta fall faller ned på förbipasserande eller skadar fastigheten. Stora mängder snö kan utöver det vara en riskfaktor för takläckor. Kontakta oss för att få snöskottning när det behövs. En offert från oss är alltid kostnadsfri.

Snöröjning på Tak

Våra duktiga takskottare skottar ditt tak med hänsyn till omgivningens säkerhet.

Teckna Takskottningsavtal

Teckna ett akutavtal inför vintersäsongen så kommer vi & tar bort istappar och snö.

Ta bort Istappar

Vi utför säker isborttagning från tak av alla slags fastigheter & hus.

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Söker ni hjälp med Takskottning i Stockholm?

Vi tar oss an uppdrag i hela Stockholm ink. orter som Bromma, Hässelby, Älvsjö & Nacka.

Säkra och rutinerade takskottare

Vi är ett tryggt alternativ för din takskottning. Våra duktiga takskottare skottar ditt tak med hänsyn till omgivningens säkerhet. All personal är behörig och utbildad i hur man skottar tak på ett sätt som är säkert. Vid sidan av det har de dessutom många års erfarenhet. Vi tar oss an uppdrag i hela Stockholmstrakten inkluderat orter som Bromma, Hässelby, Älvsjö och Nacka.

Skaffa ett bevakningsavtal för takskottning

Under de perioder som följer på rikligt snöfall har vi vanligtvis mycket att göra. Det är många som vill ha säker takskottning. Det gör att våra möjligheter att åka ut på för att skotta tak på kort varsel kan vara begränsat. Skaffa ett bevakningsavtal för takskottning hos oss så är du beredd när snön kommer.

Våra kundgrupper

Vi har nöjda tidigare kunder i bland annat Värmdö, Vendelsö och på Tyresö.Till våra kundgrupper räknar vi privatkunder, företagare, BRF:er, fastighetsutvecklare och markägare. Vi är stolta över att numera få många nya uppdrag baserat på rekommendationer från tidigare beställare. Om du vill ta del av referenser från tidigare kunder är det bara att fråga oss.

Ett tryggt företag för din takskottning

Vi är ett väletablerat företag som byggt långsiktiga kundrelationer med många av våra beställare. När du anlitar oss kan du vara säker på att snöröjningen blir av som avtalat och vid rätt tidpunkt för att undvika snöras och fallande istappar. Vårt företag har F-skattsedel, alla tillämpliga ansvarsförsäkringar och god ekonomi. Ett akutavtal med oss är ett stabilt och tillförlitligt sätt att försäkra sig mot olyckshändelser och skador på grund av snöras.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-557 69 665
E-mail: offert@taklaggaren.nu

Om Våra Takskottare i Stockholm

Trygga Taklösningar sedan 1966

Billigare snöröjning på taket hemma med ROT-avdraget

Vill du ha säker takskottning för taket på din bostad? Om du låter oss skotta taket har du rätt att sänka kostnaden genom att använda ROT-avdraget. Du kan i sådana fall få kostnaden sänkt med upp till 30 procent. Kontakta Skatteverket för att kontrollera att du har rätt att använda ROT. Om du får ROT hjälper vi dig med pappersarbetet.

Skulle ert bandtäckta plåttak bli slitet, flagna så kan vår takfirma utföra måla om plåttak, förutsatt att er fastighet finns i Stockholm.

Hör av dig till oss för en offert på takskottning

Säkerställ att du har snöröjning när det gäller genom att höra av dig till oss i god tid. Beskriv för oss vad det är för tak du vill ha hjälp med. Mot bakgrund av vårt samtal sätter vi oss sedan och räknar fram en offert. Den får du av oss helt utan kostnad och utan att du förbinder dig till något. Om du tycker om kostnadsförslaget hör du av dig till oss igen så har du vår hjälp när snön kommer.

Ni kan även läsa mer om våra tjänster inom takskottning i Stockholm här.

Vanliga frågor

Inför takarbeten finns det många frågor och funderingar som kan dyka upp. Här besvarar vi de allra vanligaste frågorna:

Vi rekommenderar att taket bör ses över var 15 år då oavsett material skapas beläggningar så som mossa, rost eller smuts. Det finns olika miljövänliga alternativ som ni kan köpa som används med kallt vatten utan kemikalier. Om ni är osäkra så kan vi hjälpa er med er taktvättning.

Det går att söka ROT-avdrag för takomläggningar så länge fastigheten är en bostadsrätt och om du är en privatperson. Detta innebär att kostnaden sänks med 30% för takläggarens arbetskostnad. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Det bästa sättet för att förhindra rost på taket är genom att måla om taket innan korrosion uppstår. Takplåtets skyddsfärg är till för att skydda mot rostangrepp men om färgen är gammal tappar den sin förmåga. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss så kommer vi förbi och ser över taket.

Beroende på storleken av arbeten så kan ni behöva söka bygglov. Generellt behöver ni inte, men om ni byter ut materialet eller lägger till så kan det vara aktuellt. För att veta säkert kan ni kontakta oss för svar eller så kan ni prata med eran kommun.

Om du ska renovera taket och du är en privatperson som bor i bostadsrätt så går det att söka ROT-avdraget bostadsrätt. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Takrenoveringar kan variera beroende på flera faktorer. Bland annat hur stor renoveringen är, vilka skador som behöver repareras och vilket material ni väljer. Men om ni är osäkra kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri så kan vi komma förbi och ge er en exakt prissättning.

Det bästa sättet för att förhindra rost på taket är genom att måla om taket innan korrosion uppstår. Takplåtets skyddsfärg är till för att skydda mot rostangrepp men om färgen är gammal tappar den sin förmåga. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss så kommer vi förbi och ser över taket.

Beroende på storleken av arbeten så kan ni behöva söka bygglov. Generellt behöver ni inte, men om ni byter ut materialet eller lägger till nytt så kan det vara aktuellt. För att veta säkert kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri för svar eller så kan ni prata med eran kommun.

Det finns ett par varningstecken som ni kan hålla ut kik för om ni misstänker att det är dags för ett takbyte. Exempelvis om ni hittar spruckna tegel- eller betongpannor eller om det finns mossa eller fuktfläckar på undertaket så bör ni kontakta en takläggare.

Det går att söka ROT-avdrag för takbyten så länge huset är en bostadsrätt och du söker som privatperson. Detta innebär att kostnaden sänks med 30% för takläggarens arbetskostnad. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Vi rekommenderar att taket bör ses över var 15:e år då oavsett takmaterial skapas beläggningar så som mossa, rost eller smuts. Det finns olika miljövänliga alternativ som ni kan köpa som används med kallt vatten utan kemikalier. Om ni är osäkra så kan vi hjälpa er med taktvättning.

Oavsett takmaterial så kommer taket att med tiden att slitas ut. För att undvika att ert tak ska rosta så behöver det underhållas regelbundet genom takmålning. Vi rekommenderar att ni ser över ert plåttak genom att kontakta Brinkens Plåtslageri.

Det vanligaste problem för färgsläppning är att rostangrepp som bryter ner takplåten. För att motverka färgsläppning bör taket målas om regelbundet och hållas rent. Kontakta oss om ni vill veta mer.

Så länge du är en privatkund och äger fastigheten kan du ansöka om ROT-avdraget vid takmålningar. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta våra Takläggare eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Vad takbytet kommer kosta beror på en rad olika faktorer, som material, storlek, och om det finns andra omständigheter som påverkar. Vi gör gärna ett gratis hembesök och ger dig en offert.

Det är svårt att svara på om ett byte av ett tak är bättre än en renovering. Är det bara små skador kan en renovering bli billigare, men ofta kan ett byte göra att du får ett tak som har en längre hållbarhet och dessutom ser bättre ut.

I vissa fall kan det behövas bygglov om du ska göra större förändringar på ditt tak. Till exempel kan det vara om det kräver någon mindre ombyggnad eller om du väljer ett nytt material. För det mesta krävs inget bygglov, men kontakta gärna oss om du känner dig osäker. Du kan också kontakta kommunen.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Staffan T
Lidingö
Read More
Grabbarna renoverade vår sekelskiftsvilla ute i Skärgården, Lidingö. Deras projektledare Jonathan var super trevlig och skötte projektet proffsigt från start till mål med omsorg. Vi är super nöjda och rekommenderar.
Styrelseledamot
BRF Skanstull
Read More
Vi anlitade Takfirman då vi behövde uppdatera vår taksäkerhet till BRF:en. Deras takläggare tog jobbet på allvar och det blev inget slarver. Vi beskriver företaget med kvalitet och noggrannhet. De sköter även vår snöröjning under vintern vilket utförs utmärkt varje säsong.
Roger O
Sollentuna
Read More
Taklaggaren.nu anställdes för att måla om vårt plåttak till vår radhuslänga i Sundbyberg. Deras projektledare återkopplade snabbt efter kontakt och vi fick en fri offert. Jobbet utfördes professionellt och följdes enligt tidsplan. Bra bemötande, kommunikation och service.

Våra Takprojekt i Stockholm

Nedanför kan ni se axplock av våra referensprojekt

Lidingö.jpg

Bandtäckning Villahus. Lidingö

Takomläggning av villa på Lidingö med frihängande betongpannor som byttes ut till råspont och bandtäckning. Vi installerade även ny taksäkerhet. Nöjd kund, nöjda plåtslagare!

Kungsholms Strand.jpg

Takplåtsmålning BRF. Kungholms Strand

Takplåtsmålning till bostadsrättsförening pågrund av färgsläpp på Kungsholms Strand. Vi uppdaterade även fastighetens taksäkerhet med nya takstegar.

Hagsätra.jpg

Takomläggning Fastighet. Hagsätra

Här utförde vi takomläggning på 660kvm tak till fastighetshus i Hagsätra. Rivning av gammal råspont och installation av ett nytt komplett tak.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-557 69 665
E-mail: offert@taklaggaren.nu

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?