Takläggaren

Läggning av Papptak i Stockholm

Vi är ett professionellt byggföretag som utför läggning av papptak och andra takarbeten inom Norrort och övriga Stor-Stockholm.
Självklart erbjudervi alltid Kostnadsfria Offert-förslag!

Lägga Papptak

Tätskikt, papptak och underlagspapp

Takomläggning

Omläggning takpapp av hög kvalitet

Takreparation

Större & mindre takreparationer samt underhåll av ert papptak

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Dags att Lägga om ert Takpapp? Vi kan hjälpa er!

Allt inom Takläggning i Stockholm

Utför takläggning i hela Norrort Stockholm

Vi utför takläggning, renovering, ombyggnad och allt som relaterar till tak. Vi finns i Norrort och utför arbeten i bland annat Sollentuna, Vallentuna, Lidingö, Danderyd, Sigtuna, Åkersberga och Upplands Väsby. Vi erbjuder offert och hembesök helt utan kostnad.

Bland våra tjänster hittar du bland annat:

  • Komplett takläggning
  • Reparation, underhåll och renovering av papptak
  • Byte av takbeklädnad

Pålitlig takläggning av certifierade hantverkare

Våra hantverkare är certifierade och auktoriserade experter inom takläggning, taksäkerhet och allt som krävs för läggning av takpapp. Vi kan också hjälpa till med montering av plåtdetaljer på tak och montering av fönsterbleck. Vi följer både EU-direktiv och regler, riktlinjer och branschstandarder i Sverige. Vill du lägga shingeltak så kan vår takläggarfirma även fixa det.

Fördelar med papptak

Papptak används på alla typer av byggnader, men är framför allt vanligt för fritidshus och sommarhus på grund av dess kostnadseffektivitet, låga vikt, hållbarhet, miljösmarta kvaliteter och stilrena design. Det lämpar sig speciellt väl för hus med platta tak eller svag takvinkel.

Prisvärt & Snabbt

Papptak det mycket billigare i jämförelse med tak i tegel eller plåt. Läggningen går oftast att utföra inom en vecka, beroende på storlek, takhöjd och konstruktion. Ställning behövs normalt inte, utan en vanlig stege och eventuellt brygga räcker.

Bra för Miljön

Dagens moderna papptak med takbeklädnad kräver mindre förbrukning råolja, vilket gör att det kan återvinnas som asfaltproduktion. Det minskar betydligt arbetets miljöpåverkan.

Hållbart & Säkert

Vårt papptak med takbeklädnad har lång livslängd och håller upp emot 30 år mot väder och vind. Papptak går också att använda som underlag och fuktspärr om ytskiktet skulle börja läcka.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-557 69 665
E-mail: offert@taklaggaren.nu

Trygga Takomläggningar i Stor-Stockholm sedan 1966

Kontakta en Auktoriserad och Certifierad Takläggare

Har du frågor & funderingar? Kontakta oss för rådgivning!

Är du osäker om du behöver byta taktäckningsmaterial eller annan typ av reparation på ditt tak, får du gärna kontakta oss för rådgivning. Vi tror på långsiktiga relationer med både kunder och samarbetspartners. Ett bra första intryck och kommunikation med trevlig ton och raka besked är viktiga målsättningar för oss.

Nyttja Nöjd-Kund-Garanti!

Förutom att åstadkomma ett gott slutresultat som vi garanterar att du blir nöjd med, är vi också noggranna med att städa upp och återvinna allt avfall när vi är klara. Vi är övertygade om att det är denna kombination av kvalitet, kommunikation och respekt som fått oss att bedriva vår verksamhet framgångsrikt under lång tid. Vi innehar F-Skattesedel, ansvarsförsäkringar och erbjuder trygghetsgaranti på 15 år på utförda takarbeten.

Takarbeten till Privatpersoner, Fastighetsägare, BRF:er & Företag!

Bland våra kunder finns privatpersoner, fastighetsägare, företag, bostadsrättsföreningar och allt däremellan. Tak behöver mer eller mindre regelbundet underhåll för att maximera livslängd och undvika skador och mögel. Vi erbjuder därför kontroll och enklare underhåll för dig som vill vara säker på att taket fortsätter hålla gott skick.

Har du frågor kring ROT-Avdraget? Kontakta oss!

För privatpersoner kan vi också hjälpa dig med eventuella frågor kring ROT-avdrag. Det finns stora möjligheter att nyttja ROT-avdrag för de flesta typer av takarbeten, både på på din bostad och på sommarstugan.

Kontakta oss för din takläggning redan idag!

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert och gratis hembesök om du befinner dig i Stockholm, Norrort och går i planer att lägga nytt eller renovera papptak. Skicka in en förfrågan via kontaktformuläret eller ring in direkt till oss för ett kostnadsfritt offert-förslag! Vi återkommer så fort som möjligt.

Vanliga frågor

Inför takarbeten finns det många frågor och funderingar som kan dyka upp. Här besvarar vi de allra vanligaste frågorna:

Vi rekommenderar att taket bör ses över var 15 år då oavsett material skapas beläggningar så som mossa, rost eller smuts. Det finns olika miljövänliga alternativ som ni kan köpa som används med kallt vatten utan kemikalier. Om ni är osäkra så kan vi hjälpa er med er taktvättning.

Det går att söka ROT-avdrag för takomläggningar så länge fastigheten är en bostadsrätt och om du är en privatperson. Detta innebär att kostnaden sänks med 30% för takläggarens arbetskostnad. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Det bästa sättet för att förhindra rost på taket är genom att måla om taket innan korrosion uppstår. Takplåtets skyddsfärg är till för att skydda mot rostangrepp men om färgen är gammal tappar den sin förmåga. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss så kommer vi förbi och ser över taket.

Beroende på storleken av arbeten så kan ni behöva söka bygglov. Generellt behöver ni inte, men om ni byter ut materialet eller lägger till så kan det vara aktuellt. För att veta säkert kan ni kontakta oss för svar eller så kan ni prata med eran kommun.

Om du ska renovera taket och du är en privatperson som bor i bostadsrätt så går det att söka ROT-avdraget bostadsrätt. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Takrenoveringar kan variera beroende på flera faktorer. Bland annat hur stor renoveringen är, vilka skador som behöver repareras och vilket material ni väljer. Men om ni är osäkra kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri så kan vi komma förbi och ge er en exakt prissättning.

Det bästa sättet för att förhindra rost på taket är genom att måla om taket innan korrosion uppstår. Takplåtets skyddsfärg är till för att skydda mot rostangrepp men om färgen är gammal tappar den sin förmåga. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss så kommer vi förbi och ser över taket.

Beroende på storleken av arbeten så kan ni behöva söka bygglov. Generellt behöver ni inte, men om ni byter ut materialet eller lägger till nytt så kan det vara aktuellt. För att veta säkert kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri för svar eller så kan ni prata med eran kommun.

Det finns ett par varningstecken som ni kan hålla ut kik för om ni misstänker att det är dags för ett takbyte. Exempelvis om ni hittar spruckna tegel- eller betongpannor eller om det finns mossa eller fuktfläckar på undertaket så bör ni kontakta en takläggare.

Det går att söka ROT-avdrag för takbyten så länge huset är en bostadsrätt och du söker som privatperson. Detta innebär att kostnaden sänks med 30% för takläggarens arbetskostnad. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Vi rekommenderar att taket bör ses över var 15:e år då oavsett takmaterial skapas beläggningar så som mossa, rost eller smuts. Det finns olika miljövänliga alternativ som ni kan köpa som används med kallt vatten utan kemikalier. Om ni är osäkra så kan vi hjälpa er med taktvättning.

Oavsett takmaterial så kommer taket att med tiden att slitas ut. För att undvika att ert tak ska rosta så behöver det underhållas regelbundet genom takmålning. Vi rekommenderar att ni ser över ert plåttak genom att kontakta Brinkens Plåtslageri.

Det vanligaste problem för färgsläppning är att rostangrepp som bryter ner takplåten. För att motverka färgsläppning bör taket målas om regelbundet och hållas rent. Kontakta oss om ni vill veta mer.

Så länge du är en privatkund och äger fastigheten kan du ansöka om ROT-avdraget vid takmålningar. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta våra Takläggare eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Vad takbytet kommer kosta beror på en rad olika faktorer, som material, storlek, och om det finns andra omständigheter som påverkar. Vi gör gärna ett gratis hembesök och ger dig en offert.

Det är svårt att svara på om ett byte av ett tak är bättre än en renovering. Är det bara små skador kan en renovering bli billigare, men ofta kan ett byte göra att du får ett tak som har en längre hållbarhet och dessutom ser bättre ut.

I vissa fall kan det behövas bygglov om du ska göra större förändringar på ditt tak. Till exempel kan det vara om det kräver någon mindre ombyggnad eller om du väljer ett nytt material. För det mesta krävs inget bygglov, men kontakta gärna oss om du känner dig osäker. Du kan också kontakta kommunen.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Staffan T
Lidingö
Read More
Grabbarna renoverade vår sekelskiftsvilla ute i Skärgården, Lidingö. Deras projektledare Jonathan var super trevlig och skötte projektet proffsigt från start till mål med omsorg. Vi är super nöjda och rekommenderar.
Styrelseledamot
BRF Skanstull
Read More
Vi anlitade Takfirman då vi behövde uppdatera vår taksäkerhet till BRF:en. Deras takläggare tog jobbet på allvar och det blev inget slarver. Vi beskriver företaget med kvalitet och noggrannhet. De sköter även vår snöröjning under vintern vilket utförs utmärkt varje säsong.
Roger O
Sollentuna
Read More
Taklaggaren.nu anställdes för att måla om vårt plåttak till vår radhuslänga i Sundbyberg. Deras projektledare återkopplade snabbt efter kontakt och vi fick en fri offert. Jobbet utfördes professionellt och följdes enligt tidsplan. Bra bemötande, kommunikation och service.

Våra Takprojekt i Stockholm

Nedanför kan ni se axplock av våra referensprojekt

Lidingö.jpg

Bandtäckning Villahus. Lidingö

Takomläggning av villa på Lidingö med frihängande betongpannor som byttes ut till råspont och bandtäckning. Vi installerade även ny taksäkerhet. Nöjd kund, nöjda plåtslagare!

Kungsholms Strand.jpg

Takplåtsmålning BRF. Kungholms Strand

Takplåtsmålning till bostadsrättsförening pågrund av färgsläpp på Kungsholms Strand. Vi uppdaterade även fastighetens taksäkerhet med nya takstegar.

Hagsätra.jpg

Takomläggning Fastighet. Hagsätra

Här utförde vi takomläggning på 660kvm tak till fastighetshus i Hagsätra. Rivning av gammal råspont och installation av ett nytt komplett tak.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-557 69 665
E-mail: offert@taklaggaren.nu

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?