Takläggaren

solceller x.jpg

Hur går installation av solceller till?

Installationen av solceller är en relativt enkel process, men det kräver kunskap om elsystem och takkonstruktioner. Nedan är en beskrivning av en typisk installation av solceller på ett tak:

  1. Först görs en besiktning av taket för att avgöra om det är lämpligt för solceller. Taket måste ha rätt lutning och riktning för att maximera solinstrålningen, och det måste också vara tillräckligt starkt för att bära vikten av solcellerna.
  2. Om taket är lämpligt, så tas mått och ritningar av taket för att bestämma antalet solpaneler som behövs och deras placering på taket.
  3. Nästa steg är att installera solpanelramar och monteringssystem som fästs på takets bärkonstruktion. Monteringssystemet kan variera beroende på takets typ och material.
  4. Efter det placeras solcellerna på monteringssystemet och fästs på plats. Solpanelerna ansluts sedan till omriktaren.
  5. Omriktaren är en enhet som omvandlar solcellernas likström till växelström som kan användas i hushållet. Omriktaren placeras vanligtvis inomhus, t.ex. i källaren eller i anslutning till säkerhetskopplingen.
  6. Slutligen installeras en mätare som mäter hur mycket el som solcellerna producerar. Om det finns överproduktion av el, så kan den skickas tillbaka till elnätet och krediteras på elräkningen.


Efter installationen krävs regelbunden underhåll av solcellerna för att säkerställa att de fungerar optimalt. Detta inkluderar regelbunden rengöring av solpanelerna och övervakning av omriktaren. Men när installationen är klar kan solcellerna producera el i upp till 25 år eller mer, vilket gör det till en mycket lönsam och hållbar investering.

Senaste inläggen

Kontakta oss

Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-124 11 412
offert@trappstadning-stockholm.se

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?