Takläggaren

Takläggning i Sollentuna

Är du i behov av att renovera eller bygga nytt tak? Då står vi redo att hjälpa dig! Vi erbjuder allt inom takläggning i Sollentuna och kräver alltid den högsta kvalitet när det kommer till material, utförande och säkerhet. Naturligtvis arbetar vi enligt rådande branschregler och har de försäkringar som krävs för att du och våra hantverkare ska känna sig trygga. Vi har utfört takarbeten i bl.a. Rotebro, Edsberg, Landsnora, Kärrdal, Helenelund & Tureberg i Stockholm.

Lägga om Tak

Vi utför takomläggning av alla takmaterial.

Renovera Tak

Specialister inom att renovera plåt, papp, tegel- & betongtak.

Byta Takbeklädnad

Investera i er fastighet genom ett takbyte!

Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.

Behöriga

Certifierade medarbetare

Snabb service

Vi återkommer så fort som möjligt

ROT-avdrag

30% av arbetskostnaden dras av

Allt inom Takläggning i Sollentuna

Takarbeten i bl.a. Rotebro, Edsberg, Landsnora, Kärrdal, Helenelund & Tureberg.

Takläggningsföretag i Sollentuna med totalentreprenad 

Att renovera eller bygga ett tak på egen hand kan vara en tuff uppgift att ta sig an och därför rekommenderar vi att du vänder dig till vårt byggföretag när det är dags att fräscha upp eller bygga nytt. Vi erbjuder totalentreprenad i egen regi, vilket betyder att vi har hantverkare inom alla områden som kan komma att krävas.

Vi förverkligar din vision

Har du drömmar om en specifik design på ditt tak? Kanske är det ett unikt material som du vill använda dig av? Vi har erfarenhet av många olika typer av takläggningsmetoder, material och designer. Hör av dig till oss och berätta mer om dina önskemål, så ser vi till att förverkliga dina tankar.

Tjänster inom takläggning

 Oavsett om du behöver hjälp med mindre takreparationer eller om du vill lägga nytt shingel, papptak eller plåttak, så kan vi hjälpa dig! Våra takläggare har den kunskap som krävs för att utföra det mesta inom takläggning och arbetar med trygga och säkra metoder. Här får du även en 100 % nöjd kund garanti och möjlighet att nyttja ROT-avdraget.

Gröna lösningar och kvalitetssäkra priser

 Vi letar alltid efter nya lösningar för att arbeta mer miljövänligt. Därför ser vi till att ständigt utveckla oss och våra medarbetare för att arbeta med nya metoder. Vi har också kvalitetssäkrat priser och arbetar med högkvalitativa material från trygga samarbetspartners. Vi tar oss an arbeten inom hela Sollentuna med omnejd, till exempel Tureberg, Bagarby, Nytorp och Knista.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-557 69 665
E-mail: offert@taklaggaren.nu

Renovera Taket i Sollentuna

Vi renoverar alla slags tak: plåt, papp, tegel & betongtak!

Vi hjälper dig med ROT-avdraget

 Visste du att du som privatperson kan använda dig av ROT-avdraget för att få lägre kostnader vid din takläggning? Du meddelar oss bara i samband med bokning att du vill nyttja ROT och därefter sköter vi resten. Har du nyttjat ROT tidigare under året rekommenderar vi att du kontrollerar att du har avdrag kvar att nyttja. Det gör du genom att kontakta Skatteverket. Bor i närheten av Sollentuna som kringliggande kommun i norra Stockholm såsom takläggning i Danderyd hjälper vi såklart dig renovera, laga eller lägga nytt taket på din fastighet.

Vi finns i ett område nära dig 

När du ska lägga om taket kan det vara skönt att använda sig av en lokal firma. Vårt takläggningsföretag riktar sig till kunder i hela Stockholmsområdet, men fokuserar extra på Sollentuna och områden i närheten. Befinner du dig i området och vill ha hjälp med ditt tak så är vi rätt företag för dig! Hör av dig till oss så kan vi berätta mer om de tjänster som vi erbjuder. 

Kontakta oss för offert och rådgivning

Inför ett takbyte eller takläggning kan det vara skönt att bolla tankar och idéer. Våra hantverkare finns alltid på plats för att vägleda dig i valet av material eller besvara dina frågor. Här kan du också beställa en kostnadsfri offert.

Vanliga frågor

Inför takarbeten finns det många frågor och funderingar som kan dyka upp. Här besvarar vi de allra vanligaste frågorna:

Vi rekommenderar att taket bör ses över var 15 år då oavsett material skapas beläggningar så som mossa, rost eller smuts. Det finns olika miljövänliga alternativ som ni kan köpa som används med kallt vatten utan kemikalier. Om ni är osäkra så kan vi hjälpa er med er taktvättning.

Det går att söka ROT-avdrag för takomläggningar så länge fastigheten är en bostadsrätt och om du är en privatperson. Detta innebär att kostnaden sänks med 30% för takläggarens arbetskostnad. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Det bästa sättet för att förhindra rost på taket är genom att måla om taket innan korrosion uppstår. Takplåtets skyddsfärg är till för att skydda mot rostangrepp men om färgen är gammal tappar den sin förmåga. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss så kommer vi förbi och ser över taket.

Beroende på storleken av arbeten så kan ni behöva söka bygglov. Generellt behöver ni inte, men om ni byter ut materialet eller lägger till så kan det vara aktuellt. För att veta säkert kan ni kontakta oss för svar eller så kan ni prata med eran kommun.

Om du ska renovera taket och du är en privatperson som bor i bostadsrätt så går det att söka ROT-avdraget bostadsrätt. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Takrenoveringar kan variera beroende på flera faktorer. Bland annat hur stor renoveringen är, vilka skador som behöver repareras och vilket material ni väljer. Men om ni är osäkra kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri så kan vi komma förbi och ge er en exakt prissättning.

Det bästa sättet för att förhindra rost på taket är genom att måla om taket innan korrosion uppstår. Takplåtets skyddsfärg är till för att skydda mot rostangrepp men om färgen är gammal tappar den sin förmåga. Vi rekommenderar att ni kontaktar oss så kommer vi förbi och ser över taket.

Beroende på storleken av arbeten så kan ni behöva söka bygglov. Generellt behöver ni inte, men om ni byter ut materialet eller lägger till nytt så kan det vara aktuellt. För att veta säkert kan ni kontakta Brinkens Plåtslageri för svar eller så kan ni prata med eran kommun.

Det finns ett par varningstecken som ni kan hålla ut kik för om ni misstänker att det är dags för ett takbyte. Exempelvis om ni hittar spruckna tegel- eller betongpannor eller om det finns mossa eller fuktfläckar på undertaket så bör ni kontakta en takläggare.

Det går att söka ROT-avdrag för takbyten så länge huset är en bostadsrätt och du söker som privatperson. Detta innebär att kostnaden sänks med 30% för takläggarens arbetskostnad. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta oss eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Vi rekommenderar att taket bör ses över var 15:e år då oavsett takmaterial skapas beläggningar så som mossa, rost eller smuts. Det finns olika miljövänliga alternativ som ni kan köpa som används med kallt vatten utan kemikalier. Om ni är osäkra så kan vi hjälpa er med taktvättning.

Oavsett takmaterial så kommer taket att med tiden att slitas ut. För att undvika att ert tak ska rosta så behöver det underhållas regelbundet genom takmålning. Vi rekommenderar att ni ser över ert plåttak genom att kontakta Brinkens Plåtslageri.

Det vanligaste problem för färgsläppning är att rostangrepp som bryter ner takplåten. För att motverka färgsläppning bör taket målas om regelbundet och hållas rent. Kontakta oss om ni vill veta mer.

Så länge du är en privatkund och äger fastigheten kan du ansöka om ROT-avdraget vid takmålningar. För mera information kring ROT-avdraget så kan ni kontakta våra Takläggare eller läsa mer på Skatteverkets Hemsida.

Vad takbytet kommer kosta beror på en rad olika faktorer, som material, storlek, och om det finns andra omständigheter som påverkar. Vi gör gärna ett gratis hembesök och ger dig en offert.

Det är svårt att svara på om ett byte av ett tak är bättre än en renovering. Är det bara små skador kan en renovering bli billigare, men ofta kan ett byte göra att du får ett tak som har en längre hållbarhet och dessutom ser bättre ut.

I vissa fall kan det behövas bygglov om du ska göra större förändringar på ditt tak. Till exempel kan det vara om det kräver någon mindre ombyggnad eller om du väljer ett nytt material. För det mesta krävs inget bygglov, men kontakta gärna oss om du känner dig osäker. Du kan också kontakta kommunen.

Recensioner

Se vad våra kunder säger

Staffan T
Lidingö
Read More
Grabbarna renoverade vår sekelskiftsvilla ute i Skärgården, Lidingö. Deras projektledare Jonathan var super trevlig och skötte projektet proffsigt från start till mål med omsorg. Vi är super nöjda och rekommenderar.
Styrelseledamot
BRF Skanstull
Read More
Vi anlitade Takfirman då vi behövde uppdatera vår taksäkerhet till BRF:en. Deras takläggare tog jobbet på allvar och det blev inget slarver. Vi beskriver företaget med kvalitet och noggrannhet. De sköter även vår snöröjning under vintern vilket utförs utmärkt varje säsong.
Roger O
Sollentuna
Read More
Taklaggaren.nu anställdes för att måla om vårt plåttak till vår radhuslänga i Sundbyberg. Deras projektledare återkopplade snabbt efter kontakt och vi fick en fri offert. Jobbet utfördes professionellt och följdes enligt tidsplan. Bra bemötande, kommunikation och service.

Våra Takprojekt i Stockholm

Nedanför kan ni se axplock av våra referensprojekt

Lidingö.jpg

Bandtäckning Villahus. Lidingö

Takomläggning av villa på Lidingö med frihängande betongpannor som byttes ut till råspont och bandtäckning. Vi installerade även ny taksäkerhet. Nöjd kund, nöjda plåtslagare!

Kungsholms Strand.jpg

Takplåtsmålning BRF. Kungholms Strand

Takplåtsmålning till bostadsrättsförening pågrund av färgsläpp på Kungsholms Strand. Vi uppdaterade även fastighetens taksäkerhet med nya takstegar.

Hagsätra.jpg

Takomläggning Fastighet. Hagsätra

Här utförde vi takomläggning på 660kvm tak till fastighetshus i Hagsätra. Rivning av gammal råspont och installation av ett nytt komplett tak.

Kontakta oss idag!

Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt offert-förslag vid nästa takrenovering

Bifoga gärna eventuella dokument, bilder eller ritningar
Nicklas 2

Nicklas
Samordnare

Telefon: 08-557 69 665
E-mail: offert@taklaggaren.nu

Nicklas 2

Vill du bli kontaktad?